Baklava Tarifi

 


Baklava Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı yoğurt

- 1 çay bardağı süt

- 1 fiske tuz

- 1 paket kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı sirke

- Un


Üzeri İçin:

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı


Açmak İçin:

- 250 gr buğday nişastası


Şerbeti İçin:

- 5 su bardağı toz şeker

- 5 su bardağı su

- Çeyrek limon


İçi İçin:

- Toz fındık veya ceviz


Yapılışı:

1. İlk olarak hamuru için bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt, süt, sirke ve tuz koyularak çırpılır.

2. Daha sonra kabartma tozu ve un eklenerek yoğrulur.

3. Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un koyulur. Daha sonra hamur 40 bezeye ayrılır.

4. Her parça nişasta ile küçük yuvarlak şekilde açılır ve 5 tanesi üst üste dizilerek tepsi büyüklüğünde açılır.

5. 10 kat yapıldıktan sonra içine toz fındık ve ceviz koyulur ve tekrar açılır.

6. Tüm hamuru açtıktan sonra üzerine sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı birleştirilerek dökülür.

7. Tatlı, 170 derece fırında 1 saat pişirilir.

8. Şerbeti için toz şeker ve su ocakta eritilip kaynatılır.

9. Kaynayan şerbete limon sıkılır ve ocaktan alınarak soğutulur.

10. Soğuyan şerbet fırından çıkıp soğumuş olan tatlının üzerine dökülür ve şerbeti çekmesi beklenir.

11. Baklava hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.