Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi

 


Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Şerbeti İçin:

- 2 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su


Keki İçin:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı mavi haşhaş

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 2 su bardağı un


Üzeri İçin:

- 1 paket toz krem şanti

- 1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı:

1. İlk olarak şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak toz şeker eritilip şerbet kaynatılır.

2. O sırada ayrı bir kaba keki için yumurta ve toz şeker koyularak mikser ile çırpılır.

3. Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, haşhaş, vanilya, kabartma tozu ve un (elenerek koyulur) eklenerek çırpmaya devam edilir.

4. Kek harcı hazırlandıktan sonra bir borcamın veya kek kalıbının tabanı yağlanarak harç dökülür.

5. Kek harcı 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

6. Hazır olan şerbet de bir kenarda soğumaya bırakılır.

7. Kek fırından çıktıktan ve soğuduktan sonra şerbetin her yere yayılması için üzeri kürdan yardımıyla delinir. 

8. Daha sonra soğumuş olan şerbet dökülür. Bu esnada kekin ve şerbetin de soğumuş olması gerekiyor.

9. Son olarak krem şanti için bir kapta toz krem şanti ve soğuk süt mikser ile krema haline gelene kadar çırpılır.

10. Hazırlanan krem şanti de tatlının üzerine koyulur ve yayılır.

11. Tatlının üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.