Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
Sütlü Muhallebisi İçin:
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Kakaolu Muhallebisi İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Bitter çikolata
Yapılışı:
1. İlk olarak sütlü muhallebisi için bir kaba tereyağı veya margarin koyularak eritilir.
2. Eriyince üzerine un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
3. Daha sonra süt ve toz şeker de eklenerek muhallebi kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
4. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak 1 paket vanilya eklenir ve mikser ile çırpılır.
5. Hazırlanan muhallebi bir borcamın tabanına dökülerek yayılır ve soğumaya bırakılır.
6. Kakaolu muhallebi için bir kaba süt, toz şeker, un, kakao koyulur ve kaynayana kadar karıştırılır.
7. Kaynamaya başlayınca bitter çikolata eklenir ve yeniden karıştırılır. Bitter çikolatayı dilediğiniz kadar koyabilirsiniz.
8. Daha sonra kakaolu muhallebi de mikser ile çırpılır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan sütlü muhallebinin üzerine dökülür.
9. Kaşık tatlısı, buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)