Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patates Püresi İçin:
- 4 adet patates
- Kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:
- Kaşar peyniri
Yapılışı:
1. İlk olarak köfte harcı için kıyma, soğan, maydanoz, ekmek kırıntısı, yumurta ve baharatlar bir kaba alınarak yoğrulur.
2. Hazırlanan kıyma harcından parçalar koparılır ve yuvarlanır. Daha sonra yuvarlanan harcın ortasına bastırılarak çukur açılır ve tepsiye dizilir.
3. Patates püresi için 4 adet patates küp şeklinde doğranarak haşlanır.
4. Haşlanan patateslere kaşar peyniri, tereyağı ve tuz koyularak iyice ezilip püre haline getirilir.
5. Hazırlanan püre, çukur haline getirdiğimiz köfte harcının içine koyulur.
6. Yemek, 200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
7. Sosu için bir kaba su, salça, kekik koyularak karıştırılır ve ocağa alınarak kaynatılır.
8. Kaynatılan salça ocaktan çıkan yemeğin üzerine dökülür.
9. Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri koyulur ve kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar fırında pişirilir.
10. Hasanpaşa köftesi hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)