Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
- 200 gram tereyağı veya margarin (1 paketten biraz az)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- Kakao
Yapılışı:
1. İlk olarak tereyağı veya margarin bir kaba alınır. Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek yoğurmaya başlanır.
2. Hamura kontrollü bir şekilde un eklenir. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelince un eklemeyi bırakabilirsiniz.
3. Hamurun biraz dinlenmesi için buzdolabına koyulur ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4. Daha sonra buzdolabından çıkarılan hamurun kendine gelmesi için biraz daha yoğrulur.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
6. Tüm hamurlar dizildikten sonra bir kaba kakao koyulur. Daha sonra küçük bir şişe kapağı veya bir soda şişesinin ucu kakaoya bulanarak yuvarlak hamurların üstüne bastırılarak şekil verilir.
7. Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra fırına koyulur.
8. Kurabiyeler 180 derece fırında 20 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)