Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

 


Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:

- 3 adet patates

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- Yarım çay kaşığı karabiber

- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

- Yarım çay kaşığı kekik

- Yarım çay kaşığı tuz


Tavuk Sote İçin:

- Sıvı yağ

- 4 parça tavuk göğsü

- 3 adet yeşil biber

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 adet domates veya domates püresi

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Yarım çay kaşığı kimyon

- Tuz


Beşamel Sos İçin:

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı un

- 2 su bardağı süt

- Tuz

- Karabiber


Üzeri İçin:

- Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:

1. İlk olarak patatesler yuvarlak şekilde dilimlenip bir kaba alınır.

2. Üzerine sıvı yağ, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve tuz eklenerek patateslerle harmanlanır.

3. Patatesler borcama veya fırın kabına dizilir ve 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

4. O sırada tavuk sote için tavuk göğsü, sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.

5. Kavrulunca üzerine yeşil biber, domates salçası, biber salçası ve baharatlar eklenerek karıştırmaya devam edilir.

6. Daha sonra üzerine küçük küpler şeklinde doğranmış domatesler veya domates püresi eklenerek karıştırılır.

7. Tereyağı da eklenerek tavuk pişmeye bırakılır.

8. Tavuk pişip suyunu iyice çekince son olarak üzerine 1 çay bardağı su eklenir ve pişirmeye devam edilir.

9. Tavuk pişince ocaktan alınır.

10. Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağ bir kaba alınarak tereyağı eriyene kadar karıştırılır.

11. Üzerine un da eklenir ve unun kokusunu çıkana kadar kavrulur.

12. Daha sonra üzerine süt eklenir ve kaynayıp koyulaşana kadar ocakta karıştırılır.

13. Kaynayıp koyulaşan beşamel sosa tuz ve karabiber de eklenerek karıştırılır.

14. Fırından çıkmış olan patateslerin üzerine tavuk sote koyulur ve dizilir.

15. Onun üzerine de beşamel sos koyularak yayılır.

16. Son olarak en üste rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.

17. Yemek, 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.