Lazanya Tarifi

 


Lazanya Tarifi İçin Malzemeler:

- Yarım kg kıyma

- 1 paket lazanya

- 2 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 adet domates veya domates sosu

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Yarım çay kaşığı kimyon

- Tuz

- 1 su bardağı su


Beşamel Sos İçin:

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 3 yemek kaşığı un

- 3 su bardağı süt

- Karabiber


Üzeri İçin:

- Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:

1. İlk olarak yarım kg kıyma bir tavaya alınır ve ocakta kavurmaya başlanır.

2. Kıymanın rengi değiştikten sonra üzerine sıvı yağ ile doğranmış soğan ve sarımsak da eklenerek kavurmaya devam edilir.

3. Kavrulduktan sonra karabiber, kırmızı toz biber, tuz, kimyon ve domates salçası da eklenerek karıştırmaya devam edilir.

4. Daha sonra kıymaya küçük küpler halinde doğranmış domates veya domates sosu eklenerek yeniden karıştırılır.

5. Son olarak 1 su bardağı da su eklenir ve 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alınır.

6. Beşamel sosu için bir kaba tereyağı ve sıvı yağ koyularak tereyağı eriyene kadar karıştırılır.

7. Daha sonra un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.

8. Un kavrulunca süt de eklenir ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.

9. Beşamel sos da hazır olunca ocaktan alınır.

10. Bir borcamın veya fırın tepsisinin tabanı yağlanır. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan biraz dökülüp yayılır.

11. Üzerine biraz da beşamel sostan dökülüp en üste lazanyalar dizilir.

12. Bu işlem 4-5 kat lazanya dizilecek şekilde tekrarlanır.

13. En üstüne beşamel sostan dökülüp yayıldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.

14. Lazanya, 180 derece fırında 25 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.