Tavşan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
- 200 gram tereyağı veya margarin (1 paketten biraz az)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- Pasta süsü
Yapılışı:
1. İlk olarak tereyağı veya margarin bir kaba alınır. Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek yoğurmaya başlanır.
2. Hamura kontrollü bir şekilde un eklenir. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelince un eklemeyi bırakabilirsiniz.
3. Hamurun biraz dinlenmesi için buzdolabına koyulur ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4. Daha sonra buzdolabından çıkarılan hamurun kendine gelmesi için biraz daha yoğrulur.
5. Hamuru yoğurduktan sonra hamurdan parçalar koparılarak tavşan şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
6. Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra kurabiyeler isteğe bağlı olarak pasta süsüyle süslenir.
7. Kurabiyeler 180 derece fırında 20 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)