Pastane Poğaçası Tarifi

 


Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 su bardağı ılık süt

- 1 paket kuru maya

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1,5 çay bardağı nişasta

- 4,5 su bardağı un

- Beyaz peynir


Üzeri İçin:

- 1 adet yumurtanın sarısı


Yapılışı:

1. Bir kaba süt, maya, tuz ve toz şeker alınarak çırpılır.

2. Daha sonra üzerine eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve nişasta eklenerek çırpmaya devam edilir.

3. Üzerine un eklenir ve elle yoğrulur. Unu yavaş yavaş ekleyip hamurun kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz.

4. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama geldikten sonra üzeri streç film ile kapatılır ve 30 dakika mayalanmaya bırakılır.

5. Mayalanan hamurdan parçalar koparılıp içine beyaz peynir koyulur ve elle şekil verilerek tüm hamurlara aynı işlem yapılır.

6. Tüm hamurları fırın tepsisine dizdikten sonra yeniden mayalanması için 20 dakika daha beklenir.

7. Son olarak poğaçaların üzerine 1 adet yumurtanın sarısından sürülür ve fırına verilir.

8. Poğaçalar 190 derece fırında 30-40 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.