Tavuklu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım kg tavuk göğsü
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Yapılışı:
1. İlk olarak bir tencerede doğranmış soğanlar sıvı yağ ile kavrulur.
2. Daha sonra içine domates salçası ve biber salçası eklenerek kavurmaya devam edilir.
3. İstenilen miktarda karabiber, kırmızı toz biber ve tuz da eklenerek karıştırılır.
4. Tavuk göğsü küçük şekilde doğranır ve yemeğe eklenir.
5. Tavukların rengi değişene kadar kavrulur.
6. Son olarak 5 adet patates küp şeklinde doğranarak yemeğe ilave edilir ve yemeğin suyu eklenir.
7. Patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun :)