Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım kg kıyma
- 1 kg yufka
- 4 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
- Tuz
Üzeri ve Sosu İçin:
- 100 gr tereyağı
- Çörek otu veya susam
Yapılışı:
1. İlk olarak iç harcını hazırlamak için doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur ve üzerine kıyma eklenir.
2. Kıyma da kavrulunca salça, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz da eklenerek kavurmaya devam edilir.
3. Üzeri ve sosu için 100 gr tereyağı eritilir.
4. Bir yufka 4'e bölünerek her parçasına eritilmiş tereyağı sürülür. Daha sonra içine kıyma harcından koyulur ve sarılarak gül şekli verilir. Siz de dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
5. Tüm böreklere bu işlem yapılarak fırın tepsisine dizilir.
6. Son olarak üzerine tereyağından sürülür ve çörek otu veya susam koyulur.
7. Börekler 180 derece fırında 40 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)