Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- İsteğe göre toz şeker
- 1 paket krem şanti
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Tabanı için yumurta, toz şeker, sıvı yağ, galeta unu, toz fındık, hindistan cevizi ve kabartma tozu bir kaba alınarak çırpılır.
2. Tüm bu malzemeler karışınca bir fırın kabına veya borcama dökülür ve fırına verilir.
3. 180 derece fırında 30 dakika piştikten sonra çıkarılır.
4. Şerbeti için toz şeker su ile birlikte kaynatılır. Üzerine vanilya eklenir ve fırından çıkan tatlının üzerine dökülür. Bunun için tatlının biraz soğumasını beklemelisiniz.
5. Kreması için ise bir tencereye süt, nişasta ve toz şeker koyularak kaynayıp muhallebi haline gelene kadar pişirilir.
6. Krema hazır olunca tatlının üzerine koyulur. En üstüne de süt ile hazırlanan krem şanti eklenir.
7. Tatlı buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)