Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 6 adet yarım ayva
- Toz şeker
- 2 adet karanfil
- 6 adet vişne
- 1 tutam tarçın
- 1 su bardağı su
- Kaymak
Yapılışı:
1. İlk olarak 6 adet yarım ayva bir tencereye dizilir.
2. Tüm ayvaların üzerine 1,5 yemek kaşığı toz şeker koyulur.
3. Tencereye 2 adet karanfil, renk vermesi için 6 adet vişne eklenir.
4. Ayvaların üzerine 1 tutam tarçın eklenir.
5. Son olarak tencerenin dibine 1 su bardağı su koyulur ve ayvalar pişirilir.
6. Ayvalar 15 dakika piştikten sonra servis tabağına alınır.
7. Ayvaların üzerine isteğe göre kaymak koyulur. Afiyet olsun :)