Ayva Tatlısı Tarifi

 


Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 6 adet yarım ayva

- Toz şeker

- 2 adet karanfil

- 6 adet vişne

- 1 tutam tarçın

- 1 su bardağı su

- Kaymak


Yapılışı:

1. İlk olarak 6 adet yarım ayva bir tencereye dizilir.

2. Tüm ayvaların üzerine 1,5 yemek kaşığı toz şeker koyulur.

3. Tencereye 2 adet karanfil, renk vermesi için 6 adet vişne eklenir.

4. Ayvaların üzerine 1 tutam tarçın eklenir.

5. Son olarak tencerenin dibine 1 su bardağı su koyulur ve ayvalar pişirilir.

6. Ayvalar 15 dakika piştikten sonra servis tabağına alınır.

7. Ayvaların üzerine isteğe göre kaymak koyulur. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.