Tırtıklı Ay Çöreği Tarifi

 


Tırtıklı Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 2 su bardağı süt

- 2/3 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı ılık su

- 1 paket kuru maya

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 2 tatlı kaşığı tuz

- Un


Yapılışı:

1. 2 adet yumurtanın beyazı bir kaba alınır. Üzerine ılık süt, sıvı yağ, ılık su, toz şeker, maya ve tuz eklenerek malzemeler karıştırılır.

2. Daha sonra üzerine yumuşak bir hamur haline gelene kadar un eklenir. 

3. Hamur hazırlandıktan sonra 30 dakika mayalanmaya bırakılır.

4. 30 dakika sonra hamura şekil verilip tepsiye dizilir ve tepside de mayalanması için 15 dakika bekletilir.

5. Son olarak üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam koyulur. 200 derece fırında pişirildikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.