Revani Tarifi İçin Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Yapılışı:
1. İlk olarak bir kaba yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt koyularak tüm malzemeler çırpılır.
2. Daha sonra un, irmik, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
3. Hazırlanan hamur bir fırın tepsisine boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirilir.
4. Şerbeti için toz şeker ve su bir tencereye alınarak kaynayana kadar pişirilir.
5. Daha sonra şerbet soğumaya bırakılır. Soğuyunca fırından çıkan tatlı dilimlenir ve üzerine dökülür. Afiyet olsun :)