Pudingli Tart Tarifi

 


Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gr tereyağı veya margarin

- 1 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tutam tuz

- 3 su bardağı un

- Puding


Yapılışı:

1. Bir kaba 125 gr soğuk tereyağı veya margarin koyulur. Üzerine 1 adet yumurta kırılır.

2. Toz şeker, tuz ve un da eklenerek elle yoğrulmaya başlanır. Hamur toplanana kadar yoğrulur.

3. Hamur toplanınca bir streç filme sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.

4. 30 dakika sonra hamur bir merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açılır. Açılan hamur bir borcama veya kalıba koyulur.

5. Hamurun kabarmaması için çatalla üzerinde delikler açılır. Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirilir.

6. O sırada puding yapılır. Fırından çıkan hamur soğuyunca üzerine dökülür. Pudingli tartın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.