Pilav Üstü Kıyma Tarifi İçin Malzemeler:
Pilav İçin:
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2,5 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıyma İçin:
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 tutam kekik
Yapılışı:
1. Pilav için bir tencerede arpa şehriyeler sıvı yağ ile 3-4 dakika kavrulur.
2. Üzerine pirinçler ile tereyağı eklenir ve kavurmaya devam edilir.
3. Üzerine 5 su bardağı su eklenir. Son olarak tuz da koyularak kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
4. Kıyma için bir tavada doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Daha sonra üzerine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
5. Üzerine domates salçası, biber salçası ve doğranmış biber eklenerek karıştırılır.
6. Son olarak karabiber, kimyon, tuz ve kekik eklenir. Yeniden karıştırılır.
7. Yarım çay bardağı su eklenerek kıyma suyu çekene kadar pişirilir.
8. Kıyma ve pilav hazır olunca servis edilir. Afiyet olsun :)