Muzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 adet muz
- 60 gr katı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Un
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- Çay kaşığının ucuyla tarçın
Yapılışı:
1. 1 adet muz doğranarak bir çatal yardımıyla ezilir ve püre haline getirilir.
2. Muz püresi bir kaba alınır. Üzerine katı yağ, sıvı yağ, toz şeker, fıstık ezmesi, tarçın eklenerek karıştırılır.
3. Üzerine un eklenir ve hamur olana kadar yoğrulur.
4. Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama geldikten sonra şekil verilir.
5. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek kurabiyeler üzerine dizilir.
6. Kurabiyeler, 180 derece fırında 20 dakika pişirildikten sonra hazır. Afiyet olsun :)