Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Kreması İçin:
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Bir tencereye 1,5 su bardağı toz şeker koyulur ve eriyene kadar ocakta karıştırılır.
2. Eriyip karamelize olan şekere 2 su bardağı su eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
3. 5-6 dakika kaynatıldıktan sonra şerbet ocaktan alınır.
4. Bir borcama veya tepsiye etimekler dizilir. Üzerine ilk sıcağı çıkan şerbet dökülür.
5. Kreması için 5 su bardağı süt, toz şeker, un, nişasta bir kaba alınarak karıştırarak pişirilir.
6. Krema koyulaştıktan sonra 1 paket vanilya ve tereyağı da eklenerek karıştırmaya devam edilir.
7. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra krema ocaktan alınır. Biraz karıştırarak soğutulur.
8. Krema tatlının üzerine koyulur ve tatlı soğumaya bırakılır.
9. Bir kaba krem şanti ile 1 su bardağı süt koyularak çırpılır.
10. Krem şanti tatlının üzerine koyulur. Tatlı birkaç saat buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)