Etimek Tatlısı Tarifi

 


Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Şerbeti İçin:

- 1,5 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su


Kreması İçin:

- 5 su bardağı süt

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 6 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 paket vanilya

- 1 tatlı kaşığı tereyağı


Üzeri İçin:

- 1 paket krem şanti

- 1 su bardağı süt


Yapılışı:

1. Bir tencereye 1,5 su bardağı toz şeker koyulur ve eriyene kadar ocakta karıştırılır.

2. Eriyip karamelize olan şekere 2 su bardağı su eklenir ve karıştırmaya devam edilir. 

3. 5-6 dakika kaynatıldıktan sonra şerbet ocaktan alınır.

4. Bir borcama veya tepsiye etimekler dizilir. Üzerine ilk sıcağı çıkan şerbet dökülür. 

5. Kreması için 5 su bardağı süt, toz şeker, un, nişasta bir kaba alınarak karıştırarak pişirilir.

6. Krema koyulaştıktan sonra 1 paket vanilya ve tereyağı da eklenerek karıştırmaya devam edilir.

7. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra krema ocaktan alınır. Biraz karıştırarak soğutulur.

8. Krema tatlının üzerine koyulur ve tatlı soğumaya bırakılır.

9. Bir kaba krem şanti ile 1 su bardağı süt koyularak çırpılır.

10. Krem şanti tatlının üzerine koyulur. Tatlı birkaç saat buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.