Boşnak Mantısı Tarifi

 


Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket milföy hamuru

- 300 gram kıyma

- 1 adet soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı kimyon


Sosu İçin:

- Sıvı yağ

- Domates salçası

- Kekik

- Yoğurt


Yapılışı:

1. Kıyma bir kaba alınarak doğranmış doğan, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ile karıştırılır.

2. Bir milföy hamuru ortadan ikiye kesilir. Daha sonra tekrar ortadan ikiye kesilerek toplamda 4 parça hamur elde edilir.

3. Elde ettiğimiz bu hamurların içine kıymalı harçtan koyularak hamur kapatılır. Tüm hamurlara bu işlem uygulandıktan sonra mantılar tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

4. Mantılar pişerken bir sos tavasına bir miktar sıvı yağı ve domates salçası koyularak kavrulur. Üzerine kekik de koyularak karıştırılır.

5. Fırından çıkan mantıların üzerine yoğur ve sos dökülür. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.