Beşamel Soslu Fırında Patates Tarifi

 


Beşamel Soslu Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler:

- 3 adet orta boy patates

- 2 su bardağı süt

- 1,5 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Sıvı yağ

- Tuz

- Karabiber

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Kaşar peyniri


Yapılışı:

1. İlk olarak 3 adet orta boy patates küp şeklinde doğranır ve haşlanır. Haşlanan patateslerin pişmesi gerekiyor ancak aynı zamanda yumuşak olmaması gerek ve hala diri olması lazım.

2. Patateslerin suyu süzülerek bir borcama veya fırın tepsisine dizilir.

3. Bir kaseye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kırmızı toz biber koyularak karıştırılır. Hazırlanan bu karışım patateslerin üzerine dökülür.

4. Beşamel sos için bir tencereye sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı tereyağı koyularak tereyağı eritilir.

5. Üzerine 1,5 yemek kaşığı un koyulur ve kavrulur.

6. Daha sonra 2 su bardağı süt eklenerek sos koyulaşana kadar karıştırılır.

7. Koyulaşınca ocaktan alınır ve tuz ile karabiber eklenerek yeniden karıştırılır.

8. Beşamel sos patateslerin üzerine koyulur. Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri koyularak fırında verilir.

9. Patatesler 180 derece fırında 10 dakika, peynirler eriyene kadar piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.