Tavada Lahmacun Tarifi

 


Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 adet soğan

- 1 adet yeşil biber

- 1 adet kırmızı biber

- 2 adet domates

- 1 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 500 gram kıyma

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı tuz


Hamuru İçin:

- 6 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı şeker

- 2 su bardağı su


Yapılışı:

1. İlk olarak bir mutfak robotunun içine küp şeklinde doğranmış 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber ve 1 adet kırmızı biber koyularak mutfak robotundan geçirilir.

2. Daha sonra malzemelerin üzerine 2 adet soyulup doğranmış domates, 1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı salça koyularak yeniden robottan geçirilir.

3. Malzemeler robottan geçirildikten sonra bir kaba alınır ve üzerine 500 gram kıyma eklenerek elle yoğrulur. 

4. Kıyma ve malzemeler iyice karıştıktan sonra üzerine kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuz eklenerek son kez karıştırılır.

5. Lahmacunun harcı hazır. Harcı buzdolabına koyup dinlenmeye bırakalım.

6. Lahmacun hamuru için bir kaba 6 su bardağı un koyulur. Üzerine tuz ve şeker de ilave edilerek karıştırılır.

7. Daha sonra üzerine 2 su bardağı su koyularak hamur yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar hamur yoğrulur.

8. Hamur yoğrulduktan sonra dinlenmesi için buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.

9. 20 dakikanın ardından hamur alınır ve 2 eşit parçaya bölünür. Bu parçalar da aynı şekilde 4 eşit parçaya bölünür. Parça ince ve yuvarlak şekilde açılarak bir tavaya koyulur. Üzerine daha önce yaptığımız kıymalı harç koyularak hamura yayılır. 

10. Lahmacun ocakta altı çok açık olmayacak şekilde pişirilir. Lahmacunu pişirirken kapağını mutlaka kapatmalıyız.

11. Lahmacunun piştiğini üstteki harcından veya altını kontrol ederek kızarıp kızarmadığından anlayabilirsiniz.

12. Her bir parçaya aynı işlemi yapıp pişirdikten sonra tavada lahmacun hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.