Ezogelin Çorbası Tarifi

 


Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

- Sıvı yağ

- 1 adet soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- Yarım çay bardağı bulgur

- Yarım çay bardağı pirinç

- 1 su bardağı mercimek

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Sıcak su


Yapılışı:

1. Öncelikle bir tencereye doğranmış soğanlar koyularak sıvı yağ ile kavrulur.

2. Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçası koyularak kavurmaya devam edilir.

3. Bulgurlar ve pirinçler yıkanarak suyu süzdürülür ve yemeğin içine ilave edilir. Bulgur ile pirinç ilave edilince biraz daha kavrulur.

4. Daha sonra üzerine sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve 10 dakika kadar kaynamaya bırakılır.

5. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı mercimek yıkanır ve onun da suyu süzdürülür. Mercimekler de yemeğe koyulur. 

6. Mercimekler de koyulduktan sonra üzerine yine sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak pişmesi beklenir. 

7. Yarım saat sonra yemek pişince üzerine kekik, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuz ilave edilerek karıştılır. Daha sonra yemeğin altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.