Haşhaşlı Çörek İçin Malzemeler:
- 1 bardak süt
- 2 bardak ılık su
- 3 adet orta boy patates
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Haşhaş
- Un
1. 3 adet patates haşlanıp rendelenerek bir kaba alınır. Üzerine ılık süt ve ılık su eklenir.
2. Daha sonra üzerine 1 paket maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker de eklenir.
3. Malzemelerin üzerine un göz kararı olarak eklenir. Un eklendikten sonra ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar hamur yoğrulur.
4. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örterek yarım saat mayalanması beklenir.
5. Bir tabakta haşhaş ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır.
6. Hamur bir fırın tepsisine dizilerek arasına haşhaş koyulur.
7. Haşhaşlı çörek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Afiyet olsun :)