Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 


Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

- 200 gram tereyağı veya margarin (3/4 paket)

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 adet yumurtanın beyazı

- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

- 3 yemek kaşığı toz fındık

- 1 çay kaşığı tarçın

- Yarım paket vanilya

- Yarım paket kabartma tozu

- 3-4 su bardağı un

 

Üzeri İçin:

- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

- 2 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:

1. İlk olarak bir kaba 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve toz fındık koyularak elle yoğrulur.

2. Daha sonra üzerine vanilya, kabartma tozu ve tarçın eklenerek yeniden yoğrulur.

3. Kıvamını ayarlamak için un yavaş yavaş koyulur. Hamur ele yapışmamaya başladığında ve katılaştığında un koymayı bırakabilirsiniz.

4. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve hamur küçük parçalar halinde ayrılarak elle şekil verilir. Kurabiyeler fırın tepsisine dizilir.

5. Tüm hamuru bu şekilde ayırıp şekil verdikten sonra kurabiyeler önceden ısıtılmış 160 dakika fırında 20-25 dakika pişirilir.

6. Kurabiyeler pişerken bir kaseye 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ve 2 tatlı kaşığı tarçın koyulur.

7. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra 15 dakika soğuması beklenir. Soğuduktan sonra tüm kurabiyeler pudra şekeri ve tarçın karışımına batırılıp etrafı kaplandıktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.