Kısır Tarifi İçin Malzemeler:
- 3,5 su bardağı ince bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet limon
- 3 yaprak marul
- 2 adet taze soğan
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
1. Bir kaba 3,5 su bardağı ince bulgur, 4 su bardağı ılık su koyulur ve üstü kapatılarak beklemeye bırakılır.
2. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ eklenir ve doğranmış soğan kavrulur. Daha sonra biber salçası, domates salçası koyularak ocakta kavurmaya devam edilir. Kavrulduktan sonra suyunu çekmiş olan bulgurların üzerine koyulur.
3. Üzerine karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, sumak, nar ekşisi ve isteğe bağlı olarak tuz eklenerek karıştırılır.
4. Daha sonra üzerine 3 yaprak doğranmış marul, 2 adet doğranmış taze soğan, zeytinyağı, sıvı yağ ve limon eklenerek yeniden karıştırılır.
5. Dilerseniz kısıra domates, salatalık veya maydanoz da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)