Ratatuy (Ratatouille) Tarifi

 


Ratatuy (Ratatouille) Tarifi İçin Malzemeler:

- 2-3 tane patlıcan

- 2-3 tane kabak

- 2 tane domates

- 3 tane patates


Sosu İçin:

- 3-4 tane domates

- 1 soğan

- 3 tane sivri biber

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Kaşar peyniri




Yapılışı:

1. Patlıcanlar eşit ve yuvarlak şekilde doğranıp tuzlu suda 15 dakika bekletilir. (Acısının çıkması için)

2. Kabaklar, domatesler, patatesler de patlıcanlar ile aynı boyutta yuvarlak şekilde doğranır.

3. Sosu için sıvı yağ tavaya koyulur. Üstüne soğanlar koyulur ve kavrulur.

4. Üzerine doğranmış sivri biberler de eklenip kavurmaya devam edilir.

5. Kabuğu soyulup doğranmış 3 tane domates ve tereyağı da eklenip karıştırmaya devam edilir.

6. Sosun üzerine tuz, kekik, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biber koyulup altı kapatılır.

7. Hazırlanan sos bir fırın kabına veya borcama/tepsiye koyulup yayılır.

8. Daha önce doğramış olduğumuz tüm sebzeler tuzlanıp sırayla fırın kabına dizilir.

9. Fırın kabının üstü alüminyum folyo ile kapatılır ve yemek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.

10. 20 dakikanın ardından alüminyum folyo çıkarılır ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.

11. Pişmesine yakın yemeğin üstüne kaşar peyniri serpiştirilir ve peynir eriyene kadar pişirmeye devam edilir.

12. Yemek servise hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.