Pizza Tarifi İçin Malzemeler:
- Biber
- Mısır
- Sucuk
- Sosis
- Kaşar peyniri
Hamuru İçin:
- 5 su bardağı un (kıvama göre artırıp azaltabilirsiniz)
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
1. Önce hamuru için 5 su bardağı unun üzerine ılık su, tuz ve maya ilave edilerek yoğrulur.
2. Ele yapışmayan bir hamur elde edilince hamurun üzeri streç film ile örtülerek yarım saat mayalanmaya bırakılır.
3. Yarım saat sonra mayalanan hamurun altı unlanır ve hamur iki parçaya bölünerek yuvarlak bir şekilde açılır.
4. Hamuru açtıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye alınır. Hamurun boyutunu tepsiye gelecek şekilde ayarlanır.
5. Hamuru tepsiye koyduktan sonra hamurun üstünde bir çatalla delikler açılır. Bunu pizza hamurunun pişerken çok kabarmaması için yapıyoruz ancak çatalla hafifçe bastırmalıyız.
6. Pizza hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.
7. Sosu için bir tavaya zeytinyağı koyulur ve üzerine domates rendesi ile kekik ilave edilir. Domates rendesi yerine varsa domates püresi de kullanabilirsiniz.
8. Sos, ocakta kaynayana kadar iyice karıştırdıktan sonra pizza hamurunun üzerine sürülür.
9. Daha sonra sosun üzerine biber, mısır, sucuk, sosis ilave edilir. Bu aşamada istediğiniz başka malzemeler de ilave edebilirsiniz. Pizzanın en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri de ilave ettikten sonra pizza yine 200 derece fırında pişirilmeye devam edilir.
10. Pizza yarım saat piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)