Pilav Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2,5 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye bir miktar sıvı yağ koyulur. Üzerine tel şehriyeler koyulur ve tel şehriyeler kavrulana kadar ocakta karıştırılır.
2. Şehriyeler kavrulup rengi değiştikten sonra üzerine pirinçler ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
3. 1 tatlı kaşığı tereyağı koyulur ve eriyene kadar karıştırılır. İçine 1 tatlı kaşığı da tuz atıp 3-4 dakika boyunca karıştırdıktan sonra tencereye 5 su bardağı ılık su ilave edilir.
4. Pilavın pişmesi için kapağı yarım kapatılıp kaynamaya bırakılır. Pirinçler suyu çektikten sonra pilavın altı kapatılır ve servis edilir. Afiyet olsun :)