Tavuk Nugget Tarifi

 


Tavuk Nugget Tarifi İçin Malzemeler:

- 500 gram tavuk göğsü

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tavuk baharatı

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı tuz

- 2 yemek kaşığı un


Bulamak İçin:

- Un

- Çırpılmış Yumurta

- Tavuk Baharatı

- Galeta Unu veya Ekmek Kırıntısı


Yapılışı:

1. İlk olarak tavuk göğsü iri küpler halinde kesilip mutfak robotuna atılır. Daha sonra üzerine karabiber, tavuk baharatı, kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve un atılarak robottan geçirilir.

2. Tavuklar kıyma haline geldikten sonra bir kaba alınır. Mutfak tezgahına streç film koyulur ve üzerine tavuk kıyma koyulur.

3. Tavuk kıymanın üzerini yeniden streç film ile kapatarak sanki hamur açıyormuşuz gibi tavuk kıyma merdane ile açılır ancak çok ince olmaması gerekiyor. Yani üzerinden 3-4 kere geçmemiz yeterli olacaktır.

4. Kıymayı açtıktan sonra hamur kesme aparatı ile yuvarlak şekiller elde edilir. Eğer hamur kesme aparatınız yoksa bunu bir çay bardağı ile de yapabilirsiniz.

5. Tüm kıymadan yuvarlak şekiller elde ettikten sonra bir tabağa un, başka bir tabağa çırpılmış 2-3 tane yumurta ve bir tabağa da galeta unu veya ekmek kırıntısı koyulur. Galeta ununun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tavuk baharatı koyulur ve karıştırılır. 

6. Daha önce yuvarlak şekilde elde ettiğimiz kıymalar ilk olarak unlanır. Daha sonra çırpılmış yumurtaya bandırılır ve en son da baharatlı galeta ununa bandırılarak bir tabağa alınır. 

7. Tüm kıymalara aynı işlemi uyguladıktan sonra kızartmaya geçebiliriz. Bunun için bir tavaya sıvı yağ koyulur ve içine tavuk nuggetlar atılarak kızartılır. 

8. Tüm nuggetları kızarttıktan sonra ketçap ve mayonez ile yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.