Fırında Kıymalı Patates Tarifi

 


Fırında Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler:

- 150 gram kıyma

- 1 adet soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 adet domates

- 2 adet orta boy patates

- 2 adet yeşil biber

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı kimyon

- Sıvı yağ

- 1,5 su bardağı sıcak su 


Yapılışı:

1. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyulur ve üzerine 150 gram kıyma ilave edilerek kıymalar kavrulur.

2. Rengi değişen kıymaların üzerine 1 adet doğranmış soğan ilave edilerek kavurmaya devam edilir.

3. Daha sonra üzerine domates salçası ilave edilerek karıştırılır.

4. Üzerine doğranmış yeşil biberler koyulur ve karıştırmaya devam edilir.

5. 1 adet domates kabuğu soyularak ve küçük küpler halinde doğranarak kıymanın üzerine ilave edilir.

6. 1 tatlı kaşığı tereyağı kıymaya koyulup eriyene kadar karıştırılır.

7. Kıymaya karabiber, kimyon, tuz, kırmızı toz biber koyularak karıştırılır. Daha sonra kıymaya 1,5 su bardağı su ilave edilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika kaynatılır.

8. O sırada 2 adet orta boy patates küpler halinde kesilir ve bir borcama veya fırın kabına dizilir. 

9. Patateslerin üzerine hazırladığımız kıymalar koyulur. Eğer kıymanın suyu az kalırsa yeniden fırına kabına veya borcama az miktarda sıcak su ilave edebilirsiniz.

10. Son olarak isteğe bağlı olarak üzerine domates koyulur ve fırına verilir. 

11. Fırına koymadan önce yemeğin üstünü alüminyum folyo ile saralım ve ilk 25 dakika bu şekilde pişirelim. Daha sonra alüminyum folyoyu alarak yemeği 25 dakika da üstü açık şekilde pişirelim. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. enfes görünüyor gerçekten, ellerinize sağlık çok güzel tarifleriniz var bayılıyorum sitenize çok güzel

    YanıtlaSil