Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:
- 4-5 parça tavuk göğsü
- 1 kase un
- 1 kase galeta unu
- 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
- 2 yumurta
- Sıvı yağ
Yapılışı:
1. Önce tavuk göğsü küçük ve ince, uzun parçalar halinde kesilir.
2. Ardından 2 yemek kaşığı tavuk baharatı 1 kase galeta ununun içine koyulup karıştırılır.
3. 2 adet yumurta bir kaseye koyulup çırpılır.
4. Daha önce kestiğimiz tavuklar tek tek önce una, sonra yumurtaya ve en son baharatlı galeta ununa bulanır.
5. Tavukların hepsini buladıktan sonra bir tavaya sıvı yağ koyulur ve tavuklar tavada kızartılır.
6. Tavuklar kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun :)