Su Böreği Tarifi

 


Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

- 6 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı tuz

- Aldığı kadar un

- 200 gr tereyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1,5 su bardağı nişasta

- 2 su bardağı un


İçi İçin:

- 1 büyük kase beyaz peynir


Yapılışı:

1. Bir kaba yumurtalar ve tuz koyulur. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.

2. Hamur, ele yapışmayan biraz sert bir hale gelince bir kenarda 30 dakika dinlendirilir.

3. Daha sonra hamur 10 parçaya ayrılır ve bekletilir.

4. Tereyağı eritilerek sıvı yağ ile karıştırılır.

5. Hamuru açmak için un ve nişasta karıştırılır. Daha sonra hamur parçalarından birisi merdane ile açılır ve daha sonra biraz tuz eklenmiş kaynayan suya atılarak 2-3 dakika haşlanır.

6. Daha sonra haşlanan hamur, soğuk suya atılır ve peçete ile fazla suyu alınır.

7. Hamur, bir tepsiye koyulur ve üzerine yağ gezdirilir.

8. Daha sonra bu şekilde 4 kat hamur serilir ve 1 kat pişirilmemiş hamur serilir. En üzerine peynir serpilir.

9. Kalan hamurlar da aynı şekilde tüm katları yağlanarak üst üste koyulur.

10. En üste tereyağı karışımından sürülür ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.