Pilav Üstü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:
Tavuk İçin:
- Yarım kg tavuk göğsü
- 1 lt su
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pilav İçin:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. İlk olarak tavuk göğsünün her biri 4-5 parçaya ayrılır. 1 litre su ve 1 adet soğan ile 20 dakika haşlanır.
2. Haşlanırken tuz ve karabiber de eklenir.
3. Pilav için tencereye yağ koyulur ve pirinç kavrulur.
4. Üzerine tereyağı, tuz, su ve tavuk suyu da eklenerek pişmeye bırakılır.
5. Haşlanan tavuklar bir kaba koyulur ve mikser ile çırpılarak didiklenir. Bu yöntemle daha kısa sürede yapabilirsiniz.
6. Suyu çeken pilav tavukla birlikte servis edilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊