Katmer Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- Un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir kaba süt, maya ve tuz koyularak karıştırılır.
2. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir ve yoğrulur.
3. Hamur, ele yapışmayan kıvama gelince bir tezgaha alınır ve 3 eşit parçaya bölünür.
4. Hamurların her biri merdane ile ince yuvarlak şekilde açılır.
5. Tereyağı ve sıvı yağ eritilir ve hamurların üzerine sürülür.
6. Daha sonra hamurların hepsi ikiye kesilir ve rulo şeklinde sarılarak içeriye doğru gül şeklinde katlanır.
7. Tüm hamurlar 2 saat buzdolabında bekletilir.
8. Daha sonra hamurların hepsi merdane ile tekrardan açılır.
9. Hamurlar biraz inceldikten sonra tavada pişirilir ve her iki tarafına da tereyağı sürülür. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊