Yoğurt Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kajun
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. İlk olarak bir kaba yoğurt, sıvı yağ, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, baharatlar ve tuz koyularak karıştırılır.
2. Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır ve sosa koyularak harmanlanır.
3. Karnabaharlar, buzdolabında 30 dakika marine edilir.
4. Daha sonra bir tepsiye koyulur ve 200 derece fırında 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊