Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı gül suyu
- 2 yemek kaşığı toz fındık
- Kakao
- 1 paket güllaç yaprağı
Yapılışı:
1. İlk olarak toz şeker ve süt bir kaba koyulur ve toz şeker eriyip süt ılık olana kadar ocakta karıştırılır.
2. Daha sonra ocaktan alınır ve gül suyu da eklenerek karıştırılır.
3. Bir borcama güllaç yaprağı koyulur ve üzerine hazırlanan sütten 1 kepçe koyulur.
4. Güllacın her yaprağından sonra 1 kepçe süt koyulur ve yarısına geldikten sonra toz fındık serpilir.
5. Tekrardan aynı işlem tüm güllaç yaprakları bitene kadar uygulanır.
6. En son güllaç yaprakları sütü çekince üzerine kakao serpilir ve tatlı 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊