Makaron Kek Tarifi

 


Makaron Kek Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 1 su bardağı süt

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- 100 gr tereyağı

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta

- 2 su bardağı un

- 3 yemek kaşığı kakao

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


İç Kreması İçin:

- Yarım paket (100 ml) sıvı krema

- 65 gr bitter çikolata


Yapılışı:

1. İlk olarak hamuru için oda sıcaklığında tereyağı ve toz şeker mikserle çırpılır.

2. İçine yumurta eklenir ve çırpmaya devam edilir.

3. İçine süt ve limon suyu da eklenerek tekrar çırpılır.

4. Son olarak un, kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir ve çırpılır.

5. Hazırlanan harç bir sıkma torbasına alınır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük yuvarlaklar şeklinde sıkılır.

6. Hamurların üzerini elinizle düz hale getirebilirsiniz.

7. Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.

8. Kreması için sıvı krema ocakta eritilir.

9. İçine bitter çikolata eklenir ve o da eritilir.

10. Hazırlanan krema ve hamurlar soğuyunca krema bir sıkma torbasına alınır ve keklerin birine sıkılarak diğer kekle üzeri kapatılır.

11. Tüm kekler bu şekilde hazırlanır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.