Güveçte Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler (4 adet)
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Bir tavada tereyağı eritilir.
2. Eriyen tereyağına un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
3. Ayrı bir kaba süt, yumurta sarısı, şeker koyulur ve ocakta karıştırılır.
4. Üzerine kavurduğumuz un eklenir ve kaynayıp koyulaşana kadar ocakta karıştırılır.
5. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
6. Daha sonra güveçlere koyulur ve 200 derece fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊