Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

 


Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 250 gram tereyağı

- 2 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı kakao

- 1 paket vanilya

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı toz fındık

- 1 paket kabartma tozu

- 2 su bardağı un

- Mavi haşhaş


Şerbeti İçin:

- 2,5 su bardağı toz şeker

- 2,5 su bardağı su

- Birkaç damla limon


Üzeri İçin:

- Ceviz


Yapılışı:

1. İlk olarak şerbeti için bir kaba şeker ve su koyularak ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır.

2. Daha sonra şerbete birkaç damla limon sıkılır ve 10 dakika kadar kaynatılır.

3. Şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

4. Hamuru için bir kaba tereyağı, yumurta, kakao, vanilya, irmik, kabartma tozu, toz fındık koyularak karıştırılır.

5. Yavaş yavaş un eklenir ve yoğurmaya başlanır.

6. Hamur, ele yapışmayan ve sert olmayan yumuşak bir kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. 

7. Yuvarlanan hamurlar haşhaşa bulanır ve tepsiye dizilir.

8. Tüm hamurlar tepsiye dizilince ortalarına cevizle bastırılır.

9. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

10. Fırından çıkan tatlıya soğumuş olan şerbet dökülür ve çekmesi için 2-3 saat beklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.