Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi

 


Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 3 adet havuç

- Yarım su bardağı toz şeker

- 1 paket pötibör bisküvi

- Yarım çay bardağı toz ceviz

- 1 çay kaşığı tarçın


Muhallebisi İçin:

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 4 su bardağı süt

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya


Yapılışı:

1. İlk olarak havuçlar rendelenir ve bir tavaya koyulur. Üzerine toz şeker eklenerek kavrulur.

2. Suyunu salıp çeken havuçlar ocaktan alınır.

3. Pötibör bisküvilerin hepsi 4 parçaya bölünür ve bir kaba koyulur. Üzerine toz ceviz ve tarçın koyularak karıştırılır.

4. Havuçlar da üzerine eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan harç kenarda bekletilir.

5. Muhallebisi için bir kaba un, nişasta, süt ve şeker koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

6. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya eklenir.

7. Bir borcamın tabanına hindistan cevizi serpilir.

8. Üzerine havuçlu harç koyulur ve üzerine bastırılarak yayılır.

9. Üzerine muhallebi dökülür. 

10. Son olarak üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.