Simit Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Diğer Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Susam
Yapılışı:
1. Hamuru için bir kaba süt, su, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz koyularak karıştırılır.
2. Yavaş yavaş un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.
3. Hamur, 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
4. Bir kaba pekmez ve su koyularak karıştırılır.
5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve ikiye ayrılır.
6. Her ikisi de yuvarlak şekilde uzatılır ve birbirine dolanarak kapatılır.
7. Hamur, önce pekmeze batırılıp ardından susama batırılır.
8. Hamurlar, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊