Cake Pops Tarifi

 


Cake Pops Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket sıvı krema (200 ml)


Keki İçin:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı süt

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 3 yemek kaşığı kakao

- 2 su bardağı un


Sosu İçin:

- Yarım paket sıvı krema

- 60 gr sütlü çikolata


Yapılışı:

1. İlk olarak keki için bir kaba yumurta ve şeker koyularak çırpılır.

2. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve çırpılır.

3. Hazırlanan kek harcı, yağlanmış bir borcama dökülür ve 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

4. Fırından çıkıp soğuyan kekler parçalara bölünerek rondodan geçirilir ve toz haline getirilir.

5. Toz haline gelen keklerin üzerine 1 paket krema eklenir ve yoğrulur.

6. Kek harcı, 30 dakika buzdolabında bekletilir.

7. Sosu için bir kaba yarım paket krema koyulur ve ocakta kaynatılır.

8. Üzerine sütlü çikolata koyulur ve eritilir.

9. Sos da ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

10. Kek harcı buzdolabından çıkartılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.

11. Tüm kek harcına şekil verildikten sonra hazırladığımız sosa bulanır.

12. İsteğe göre üzerine pasta süsü eklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.