Muzlu Tart Tarifi İçin Malzemeler:
Tabanı İçin:
- 3 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- 1 yemek kaşığı soğuk tereyağı
Yapılışı:
1. Tabanı için burçak bisküviler rondodan geçirilir ve toz haline getirilir.
2. Toz bisküvilerin üzerine eritilmiş tereyağı dökülür ve karıştırılır.
3. Bisküviler bir borcama koyulur ve üzerine bastırılarak yayılır.
4. Daha sonra soğuması için buzdolabına koyulur.
5. Muhallebisi için bir kaba süt, şeker, un ve nişasta koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
6. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya koyularak karıştırılır.
7. Muzlar da çatal yardımıyla ezilir ve püre haline getirilir. Daha sonra muhallebiye eklenir.
8. Son olarak soğuk tereyağı da eklenir ve karıştırılır.
9. Hazırlanan muhallebi, bisküvilerin üzerine dökülür.
10. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊