Kalburabastı Tarifi

 


Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gr tereyağı

- 1 adet yumurta

- 1 çay bardağı yoğurt

- 1 çay bardağı irmik

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 paket vanilya

- Yarım paket kabartma tozu

- Bir çimdik tuz

- 4,5 su bardağı un


Şerbeti İçin:

- 2 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su

- Birkaç damla limon


İçine Koymak İçin:

- Kırılmış toz ceviz


Yapılışı:

1. İlk olarak şerbeti için bir kaba şeker ve su koyulur ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır.

2. Şerbet kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkılır ve 10 dakika kaynatılır.

3. Kaynayan şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

4. Bir kaba tereyağı, yumurta, yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu ve tuz koyularak karıştırılır.

5. Yavaş yavaş un da eklenerek yoğurmaya başlanır.

6. Hamur, ele yapışmayan katı bir kıvama gelince mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır.

7. Hamurlar bir kalburun üzerine koyulur ve bastırılır. Eğer kalburunuz yoksa bu aşamayı rendeyle de yapabilirsiniz.

8. Hamurların içine toz ceviz koyulur ve kapatılır.

9. Tüm hamurlar bu şekilde bir tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

10. Fırından çıkan tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür ve çekmesi için 1-2 saat beklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.