Limonlu Kar Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 7-8 adet etimek
Şerbet İçin:
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Limonlu Sos İçin:
- 3 adet limon
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Kreması İçin:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 100 ml sıvı krema
Üzeri İçin:
- Hindistan Cevizi
Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır.
2. Ardından şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika boyunca kaynatılır ve ocaktan alınarak ılımaya bırakılır.
3. Limonlu sos için bir kaba tüm malzemeler koyulur ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
4. Kaynayan sos da ocaktan alınarak kenara koyulur.
5. Bir borcama etimekler dizilir ve üzerine ılıyan şerbet koyularak çekene kadar beklenir.
6. Şerbeti çeken etimeklerin üzerine limonlu sos dökülür ve yayılır.
7. Tatlı, buzdolabına koyulur.
8. O sırada kreması için bir kaba krem şanti ile süt koyularak mikserler çırpılır.
9. Krema da eklenir ve tekrar çırpılır.
10. Hazırlanan krema, tatlının en üstüne koyulur ve yayılır.
11. Tatlının üzerine hindistan cevizi de serpilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊