Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 100 gram toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Bir tencereye tereyağı koyularak ocakta eritilir.
2. Üzerine un eklenir ve kokusu çıkana kadar iyice kavrulur.
3. Kavrulan una süt, yumurta ve toz şeker eklenir ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
4. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.
5. Hazırlanan karışım bir borcama dökülür ve 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊