Kabak Mezesi Tarifi

 


Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 adet kabak

- 1 çay bardağı tel şehriye

- 1 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

- 2,5 yemek kaşığı yoğurt

- 3 yemek kaşığı mayonez

- 4 adet ceviz 

- Tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak kabaklar rendelenir ve suyu sıkılarak bir tavada sıvı yağ ile kavrulur.

2. 10-15 dakika kavrulan kabaklar soğuması için kenara alınır.

3. Küçük bir tencereye su koyulur ve kaynatılıp içine tel şehriyeler koyularak haşlanır.

4. Tel şehriye de pişince ocaktan alınır.

5. Bir kaba yoğurt, mayonez ve rendelenmiş sarımsak koyularak karıştırılır.

6. Üzerine kabak ve şehriyeler de eklenerek tekrar karıştırılır.

7. Son olarak zeytinyağı, tuz ve cevizlerin 3 tanesi kırılarak içine koyulur ve karıştırılır.

8. Hazırlanan meze bir servis tabağına alınır ve üzerine ceviz koyulur. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.