Çikolatalı Bisküvi Tarifi

 


Çikolatalı Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı

- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı nişasta

- 1 adet yumurta

- Yarım limon kabuğu rendesi

- 2-2,5 su bardağı un

- Sürme çikolata


Yapılışı:

1. İlk olarak bir kaba tereyağı, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ, nişasta ve limon kabuğu rendesi koyularak yoğrulur.

2. Üzerine un da yavaş yavaş eklenir ve yoğurmaya devam edilir.

3. Hazırlanan hamur merdane ile açılır ve üzerine çatalla çizik atılır.

4. Daha sonra hamurdan kare şeklinde parçalar kesilir.

5. Parçalar bir tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

6. Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin üzerine sürme çikolata sürülür ve diğer kurabiye ile kapatılır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.