Tavuk Burger Tarifi İçin Malzemeler:
Ekmek İçin:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Tavuk İçin:
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kajun
- 1 tatlı kaşığı tuz
Karamelize Soğan İçin:
- 2 adet soğan
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
Diğer Malzemeler:
- Marul
- Ketçap
- Mayonez
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir kaba su, maya, tuz ve yağ koyularak karıştırılır.
2. Yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur ve ele yapışmayan bir kıvama gelince üzeri kapatılarak 1 saat mayalanır.
3. O sırada tavuk harcı için tavuklar ve soğan rondodan geçirilir.
4. Tavuk harcı bir kaba alınır ve üzerine baharatlarla tuz eklenerek yoğrulur.
5. Tavuklar bir tavada kızartılır.
6. Hamur mayalandıktan sonra yuvarlak şekiller verilerek tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı, çörek otu ile susam eklenir.
7. Ekmekler 200 derece fırında 25 dakika pişirilir.
8. Karamelize soğan için bir tavada soğanlar rengi değişene kadar kavrulur ve şeker eklenerek 10 dakika daha kavrulur.
9. Fırından çıkan ekmeklerin ortası kesilir ve tüm malzemeler koyulur. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)